Mollie voor Formidable Pro installeer je via het plugin menu van WordPress waar je kiest voor “update” als dat aangegeven wordt.

WordPress heeft geen mechanisme voor het handmatig updaten van plugins of voor het uploaden van plugin updates uit een zip bestand.
Je kunt een plugin de-acitveren in WordPress. Maar de-installeren moet je NIET DOEN!!Als je een plugin de-installeert dan wist ie zijn gegevens en tabellen in de database. Dat geldt in principe voor elke plugin.
Handmatig bijwerken van een plugin of oplossen van een probleem moet dan ook via FTP.
Vaak heeft een plugin een bijwerk-actie (bijvoorbeeld tabellen of opties bijwerken) die getriggered wordt bij activeren van de plugin en dus wil je een situatie waarbij je de plugin weer moet activeren zodat hij instellingen en tabellen bijwerkt. Om te zorgen dat je die kunt uitvoeren, kun je het beste deze stappen volgen:
– Open de plugin lijst van de website in een browser.
– Ga met FTP naar de map \wp-content\plugins en hernoem de directory naar formidable-mollie-old of kopieer de directory uit deze map, bijvoorbeeld een nivo omhoog (WordPress blijft de plugin zien als je alleen de directory hernoemt)
– Ververs je browser. WordPress toont de foutmelding dat de plugin gedeactiveerd is omdat ie niet gevonden kan worden.
– Pak het zipbestand met de nieuwe plugin uit en upload de uitgepakte bestandsmap + inhoud naar \wp-content\plugins\ (vaak heeft de hosting omgeving ook een filemanager en die kan zipbestanden uitpakken, dat gaat aanzienlijk sneller).  Als je dat doet zoals de bedoeling is, krijg je een directory met de naam van de oude + bijbehorende inhoud.
– Ververs je browser opnieuw. De plugin staat in het lijstje met geinstalleerde plugins maar is niet actief.
– Activeer de plugin. Deze voert updates uit en is geactiveerd.  Wel opletten: de oude plugin staat ook in het lijstje.
– Test de plugin. Hierna kun je de oude directory die je hernoemd hebt verwijderen.
Werkt het niet dan kun je eenvoudig de nieuwe directory verwijderen en de oude terug hernoemen.